29-05-09

Empanada's

Ok ik vond het met dit rare weer van de afgelopen dagen echt weer om in de keuken te experimenteren.

Dus geef ik jullie nu een receptje door voor als het nog zo een weer moest worden.

Deze smaken altijd en kunnen als snack, tussendoortje, voorgerecht of hoofdgerecht worden gemaakt, ze zijn ook geschikt voor feestjes.

Ik zal jullie niet langer in spanning houden, voor wie niet weet wat empanada's zijn dat zijn dus bladerdeeghapjes.

Zo ga je aan de slag:

Leg 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries.

1 eetlepel plantaardige olie verwarmen in de wok,

1 uitje grofgehakt al roerend bakken.

Voeg kruiden gember, gemengde groene kruiden en peper toe.

1 tomaatje zonder pitjes in stukjes.

1 halve groene paprika (kan ook met een gele of rode)

1 eetlepel dungesneden zwarte olijven

grofgehakte bladpeterselie

3 champions in plakjes

eventueel nog wat scheuten (look of prei) toevoegen en mee roerbakken. Haal als ze gaar zijn de pan van het vuur en laat het wat afkoelen, het kan ook bewaard worden in de koelkast om dan later gebruikt te worden.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Smeer je bakplaat in met een beetje boter en leg er dan een bakpapiertje over.

Verdeel de vulling in de pan in 6 gelijke delen. En begin dan de bladerdeeglapjes een voor een te vullen als volgt. Je legt er eerst een deel vulling op en doet er dan wat geraspte kaas over, vouw de lapjes dubbel en druk de randen aan. Geef de lapjes twee sneetjes in de bovenkant, smeer ze in met melk en strooi er dan wat maanzaad over.

Als ze allemaal klaar zijn leg je ze op de bakplaat en bak ze in 15 minuten.

Smakelijk, het lijkt een hele uitleg maar eens je er aan bezig bent gaat het vlotjes.


Commentaren

Hmmm dit ziet er héél lekker uit, we zullen ons vrouwtje dat eens laten proberen zodat we eens kunnen proeven.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 29-05-09

samen met zonneke kome wij jullie een hele fijne weekend wense en geniete ervan want het zal were niete lang dure pffff
dikke poot en natte likie van ons hiere:-)

Gepost door: prins & gizmo en chantal | 30-05-09

De commentaren zijn gesloten.