10-04-08

Straffen of belonen deel 3

Om verder te gaan met soorten beloningen zou ik eventjes het belonen en ook het bevelen geven met stemintonatie eventjes willen uitleggen.

Als je met je stem beloont doe je dat in verschillende intonaties als je hond juist iets nieuws voor de eerste keer heeft gedaan beloon je hem of haar zo uitbundig mogelijk, doet je hond iets dat hij al langer kan is een rustigere flink, goed zo al behoorlijk genoeg en natuurlijk een flinke knuffel hebben ze ook allemaal even graag.

Om je hond sneller dingen aan te leren kan je ook voor verschillend bevelen verschillende intonaties van stem gebruiken.

Dit vooral als je houdingen aan het aanleren bent. Voor het bevel zit gebruik je best een gewone stem, voor het bevel staan een iets hogere zachtere stem en voor het bevel liggen een lagere hardere stem. Zo moet je hond niet de bevelen alleen leren maar heeft hij een extra referentie wat je juist van hem verlangt door de intonatie van het bevel.

Veel succes Vicky

07:25 Gepost door Vicky in Hondengedrag-training | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ons vrouwtje zegt dat het niet uitmaakt op welke manier zij iets zegt, want wij luisteren toch alleen als ze woordjes zoals koek, snoep, enzo zegt ;-)

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 10-04-08

Dag Vicky Dat belonen en straffen en de intonatie die je in je stem legt kun je toch ook voor een deel gebruiken bij katten hoor. Als ik foei zeg, weten ze meteen dat ze iets verkeerd doen. En belonen kennen ze ook maar al te goed. Als Vlekje op stap gaat en ze komt terug dan weet ze dat ze een snoepje krijgt, maar nu maakt ze daar een spelletje van...ze verdwijnt voor een paar minuten, komt terug...miauwt voor een snoepje en gaat terug op stap voor een paar minuten...maar die vlieger gaat niet op bij mij hoor. Katten zijn natuurlijk lang zo slim niet als honden, maar ze kennen er toch ook iets van hoor!
Ik wens je nog een prachtige en zonnige donderdag toe en probeer er even van te genieten als je kan.
Ik ben ook eens gaan kijken naar de site van Kiara maar daar staat nog geen verder nieuws op alhoewel ze nu niet ver meer van de bevalling af is...ik ben eens benieuwd!
Lieve groetjes en een bedankje voor je lieve woorden op mijn blogje!

Gepost door: Veerle | 10-04-08

De commentaren zijn gesloten.