27-03-08

Aanschaf van een hond

Als je erover denkt een hond in huis te nemen doe je dit best doordacht, ga eerst eventjes de volgende stappen na.

Zeker geen hond kopen in een opwelling of omdat de kinderen erom vragen, de asiels zitten al vol genoeg van die gevallen.

Zorg dat je allereerst een opvang hebt voor je huisdier als je op vakantie gaat of controleer op voorhand dat je hond mee kan naar je vakantiebestemmingen.

Denk eraan een hond word gemiddelt 10jaar, wees zeker dat je deze tijd met hem volledig wil doormaken, zelf wil je ook niet afgedankt worden omdat je ouder en duurder word. 

Denk eraan dat zowel met goed weer als met regen, hagel enz je hond buiten moet om zijn behoeften te doen en liefst elke dag een stevige wandeling.

Als je een puppy in huis neemt moet je die nog zindelijk maken en een basisopvoeding geven trek hier voldoende tijd voor uit.

Haal je een volwassen hond uit het asiel heb je deze eventueel te heropvoeden en gedult nodig om hem aan de nieuwe omgeving te laten aanpassen. Laat je in dit geval voldoende informeren over het karakter en de achtergrond van de hond die je wil.

Ga als je voor een rashond kiest eens langs bij een hondenschool en informeer daar aan de eigenaars welk rasgebonden gedrag ze vertonen.

Denk ook goed na over hoe je hond word als hij volwassen is, zoals hoe zwaar (als je gaat wandelen moet je in staat zijn om hem vast te houden als hij ergens anders heen wil dan jezelf) gaat hij worden en welke vachtverzorging heeft hij nodig.

Voor iedereen die er over denkt een hond aan te schaffen ga zeker eens een kijkje nemen in het asiel daar zitten heel veel sukkeltjes en prachthonden die een 2 de kans verdienen.

Alvast veel plezier gewenst Groetjes Vicky

 

09:55 Gepost door Vicky in Honden info | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Jammer genoeg zijn er nog veel te veel mensen die een hond zo maar even in huis nemen en denken dat het een gebruiksvoorwerp is dat je buiten zet als je het beu begint te worden.
Ik wil aan al je tips nog 1 ding toevoegen als je het niet erg vind.
Koop aub een hond bij een goede fokker, broodfokhondjes (vind je in winkels, in grote kennels en zijn te herkennen aan de vele rassen die ze verkopen) hebben vaak gezondheids- of gedragsproblemen. Bovendien zijn de omstandigheden waarin de moedertjes leven zo schrijnend.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 27-03-08

Prima gezegd in je postje en in Chris's reactie. Wij kunnen ons hier voor 100 % bij aansluiten.

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Tiger Lily | 27-03-08

Goede tips Vicky! Bij de aankoop van een hond moet je ook een beetje geluk hebben.
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 28-03-08

Een hond is niet voor even, maar voor het leven.
Veel wandelplezier
Groetjes en pootje
Ria & Goras

Gepost door: Goras | 29-03-08

een hond voor het leven ik heb gisteren een ouder hondje geadopteert.
dinsdag komt ze bij ons inwonen.
ze is al 8 jaar maar zo'n schatje kon ik niet laten zitten.het diertje was weggehaald uit haar omgeving omdat het verwaarloosd was, niet mishandeld maar verwaarloosd,ik hoop nog veel leuke dingen met haar te beleven samen met mijn dochter, we zullen haar nl delen .grts mambolientje

Gepost door: mambolientje | 23-05-09

De commentaren zijn gesloten.